Aktuellt

Är du färdigutbildad och vill arbeta med sjöspedition i Malmö?

Kuehne + Nagel fortsätter växa och söker nu två engagerade och ambitiösa speditörer till kontoret i Malmö, en Sjöspeditör inom import och en Sjöspeditör med fokus på export. Intresserad? Sök här!

Ansök till vår utbildning Speditör/Logistiker med miljöprofil!

En logistiker, eller speditör som det även kallas, har i uppgift att hitta de bästa, mest miljövänliga och kostnadseffektiva transportlösningarna. Det är ett utmanande arbete som kräver allt från språkkompetens till kunskaper om transportbranschen och hållbarhet. Här nedanför kan du läsa om Alma och Olivia som läser denna utbildning och som ska göra sin praktik i höst!

Alma Bäckman – Studerar på SIH och ska göra sin praktik på Furniturebox

profilAlma_SIHJag valde att studera på SIH för att utvecklas inom handelsbranschen som jag har arbetat inom i ett par år, senast som avdelningsansvarig i butik. Jag har alltid varit intresserad av att planera och strukturera så därför föll det naturligt att vidareutbilda mig inom logistik. Man kan tro att logistik bara handlar om att arbeta som en traditionell speditör på ett transportföretag, men idag agerar logistikyrken som en knytpunkt inom många företag – inte minst sagt inom handelsbranschen. Utbildning på SIH fångade mitt intresse för att de erbjuder många grundläggande kurser och en lång LIA-period vilket är det viktigaste för mig. Många kurser har också ett miljöperspektiv som börjar bli ett allt viktigare fokus på företag idag. Jag ska tillbringa min LIA-period på Furniturebox, ett e-handelsföretag som säljer möbler.

Hos Furniturebox kommer jag att få arbeta självständigt med egna arbetsuppgifter och ansvarsområden. Jag kommer till en början att få prova på flera olika områden inom logistiken för att hitta det som jag passar bäst för. Personligen är jag just nu intresserad av tullhantering. Inför framtiden hoppas jag på att kunna utvecklas inom e-handel, gärna i ett växande företag.  Jag vill också prova på att arbeta inom inköp – logistik och inköp går hand i hand så därför öppnar utbildningen på SIH dörrar till fler yrkesområden än bara logistik.

Olivia Bengtsson – Studerar på SIH och ska göra sin praktik på Daniel Wellington

profil_SIHJag sökte till SIH efter att jag hade jobbat med lager- och butikslogistik under en kortare tid och ville fördjupa mig i ämnet och hur man kan arbeta med logistik på en global nivå med en miljösynvinkel. Jag kommer att göra min praktik på Daniel Wellington, med start inom Operations på lager och sedan vidare till Logistik inom Supply Chain och hållbarhet. Jag sökte praktik på Daniel Wellington för att det är ett globalt, ungt och växande företag där jag tror jag kommer få användning av min tidigare erfarenheter inom logistik. I framtiden vill jag arbeta inom Supply Chain logistik med fokus på hållbarhet och miljön.  Jag vill få en förståelse av hela kedjan, från produktion till kund och arbeta med att hitta nya lösningar som både är effektiva och skonsamma för miljön, och med ett

Fyll i din ansökan på http://sihmalmo.se/ansok/

Utbildningar med start 21 augusti 2017:

  • Speditör/Logistiker med miljöprofilMalmö och Stockholm
  • Internationell inköpare – Stockholm
  • IT-säkerhetsspecialist – Stockholm
  • Digital marknadsförare – Stockholm
  • Internationell redovisningsekonom – Stockholm
  • Offentlig upphandlare – Distans

Sista ansökningsdag för utbildningar i Malmö är 31 maj.

Sista ansökningsdag för utbildningar i Stockholm och på distans är 8 maj.

Följ oss på Facebook eller LinkedIn om du vill vet mer om vad som händer på SIH!

e943ecc8-5be2-4768-a17e-1b829b908afe7b24d431-b33f-4266-8e00-6ec431907477